Aš čeká velká oprava průtahu městem, zabere dvě sezóny

Průtah v Aši. Foto: Google Street ViewPrůtah v Aši. Foto: Google Street View

Modernizace má přinést bezpečnější provoz ve městě.

Sdružení firem Swietelsky stavební a Algon se stalo vítězem soutěže na modernizaci průtahu městem Aš. O jejím výběru rozhodli radní Karlovarského kraje. V soutěži byly celkem čtyři nabídky. Práce mají začít ještě letos.

Odhadovaná cena zakázky byla 116,6 milionu korun bez DPH, vítězná nabídka je podle kraje za 136 milionů korun včetně DPH. Zakázku chystala Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Na projektu se bude podílet také město Aš částkou přesahující 23 milionů korun včetně DPH. „Tato investiční akce se připravuje asi pět let. Jedná se téměř o tříkilometrový úsek od kruhového objezdu Nový Žďár až po vrchní část města,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje a zároveň bývalý starosta Aše Dalibor Blažek.

Proměnou projde silnice II/217. Předmětem stavby bude celková modernizace v ulicích Hlavní a Chebská a v úseku křižovatky Nebesa – Mokřiny – Aš. Stavbaři zde provedou kompletní výměnu vozovky. Během opravy bude vždy uzavřena polovina komunikace. Nově vzniknut přechody pro chodce i další místa pro přecházení. Město Aš bude financovat stavbu nových chodníků, osvětlení či parkovacích stání.

Tagy II/217 Karlovarský kraj
2 komentáře