Antalya letošním hitem mezi českými dovolenkáři. Počty cestujících stouply o polovinu

Letiště Antalya. Foto: Antalya AirportLetiště Antalya. Foto: Antalya Airport

Statistiky Letiště Praha vydaly první důkaz o tom, jak se změnila poptávka českých dovolenkářů v letošní hlavní sezóně. I když

Statistiky Letiště Praha vydaly první důkaz o tom, jak se změnila poptávka českých dovolenkářů v letošní hlavní sezóně. I když jde zatím o data jen na červen, tedy začátek sezóny, vyčnívá z nich jedna destinace: Antalya.

Za červen letělo mezi Prahou a tureckým letištěm celkem 55 411 cestujících, meziročně o 49 % více. Žádná jiná destinace letos nezaznamenala takový nárůst. V červnu se Antalya dokonce dostala poprvé v historii na třetí místo v žebříčku letišť, kam z Prahy létá nejvíce lidí, před ní byl jen Amsterdam a Paříž.

V první patnáctce za červen je pouze ještě bulharský Burgas, kde přibylo zhruba deset procent cestujících.

Cestovní kanceláře se shodují, že letos poptávka po dovolené v Turecku výrazně vzrostla. „Ze strany klientů evidujeme enormní zájem o destinaci Turecko, které u nás narostlo o více než 55 %,“ říká mluvčí Blue Style Jana Ondrejechová. Podle ní zájem roste díky dobrému poměru ceny a kvality služeb, krátké doletové vzdálenosti a širokému výběru kvalitního ubytování různých kategorií nebo převážně písčitým plážím s pozvolným vstupem do moře. „Lidé zároveň nemají obavu do Turecka cestovat a rádi se do něj vrací,“ dodala.

Podobné důvody vidí i Jan Bezděk z CK Fischer. „Turecku hraje do karet zejména vynikající poměr cena/výkon. Úroveň hotelových komplexů je na velmi vysoké úrovni a ceny jsou výhodnější než ve Španělsku nebo Řecku. Turecká riviéra je rozsáhlá oblast, která nabízí velké množství ubytovacích kapacit a je ideálním místem pro rodinnou dovolenou,“ dodal Bezděk.

Kromě Smartwings nově létá z Prahy do Antalye také Sun Express.

Tagy Antalya letecké spojení Praha - Antalya Turecko
14 komentářů