Do Prahy začne létat SunExpress, nabídne spojení do Antalye

Sun Express a jeho Boeing 737-800NG. Foto: SunExpressSun Express a jeho Boeing 737-800NG. Foto: SunExpress

Letecká společnost SunExpress bude přes léto novým dopravcem na pražském letišti. Dvakrát týdně od června do září bude létat z

Letecká společnost SunExpress bude přes léto novým dopravcem na pražském letišti. Dvakrát týdně od června do září bude létat z Prahy do turecké Antalye, na lince bude konkurovat Smartwings.  Příchod nového dopravce nepřinese zásadní zlevnění, ceny zpátečních letenek začínají na 6500 Kč.

Nová linka bude létat od 11. června do 20. září v úterý a v pátek. Boeing 737-800NG v klasické konfiguraci pro 189 cestujících poletí z Prahy v 18:40 a na turecké riviéře přistane ve 22:35, z Turecka odlétá v 15:40.

Počty cestujících z Prahy do Antalye díky velkému zájmu o dovolenou v Turecku letos výrazně stouply. „Zájem Čechů o letecké dovolené v Turecku stále roste. Za letní měsíce letošního roku se počet přepravených cestujících do Antalye téměř zdvojnásobil. Nová pravidelná linka tak spojení do této oblíbené destinace ještě rozšíří a nabídne další možnost i pro individuální turistiku,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha. Letiště očekává, že novou linku využije kolem 10 tisíc lidí za rok.

V ceně základního tarifu je zavazadlo do 20 kilogramů, občerstvení je už za příplatek. Nejlevnější letenky vycházejí aktuálně na zhruba 6500 Kč, Smartwings létají do Antalye přes sezónu i několikrát denně za cenu kolem 8000 Kč.

Letecká společnost SunExpress je společným podnikem Lufthansy a Turkish Airlines, zaměřuje se na lety z Evropy na Tureckou riviéru. 

Tagy Antalya letiště praha SunExpress
2 komentáře