Akutní oprava vodovodu nepustí tramvaje od Hlavního nádraží na Žižkov

Seifertova ulice, Praha-Žižkov. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářSeifertova ulice, Praha-Žižkov. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Dotčenými linkami jsou 5, 9, 15, 26, 95, 98, v místě bude zavedena náhradní autobusová doprava.

S nemalými komplikacemi se budou muset vyrovnat cestující, kteří využívají páteřní tramvajovou trať v úseku mezi pražským Hlavním nádražím a Žižkovem. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zde v noci na zítřek kvůli havárii vodovodního řadu zastaví provoz.

„Od zahájení nočního provozu v noci ze středy 24. na čtvrtek 25. ledna 2024 dojde do odvolání k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Hlavní nádraží – Viktoria Žižkov,“ oznámil DPP. Dotčenými linkami jsou 5, 9, 15, 26, 95, 98, v místě bude zavedena náhradní autobusová doprava.

Změny tras tramvajových linek

Linka číslo 5 je rozdělena na dvě varianty:
Varianta 5 A je vedena ze zastávky Slivenec do zastávky Jindřišská a dále Dlážděná – Masarykovo nádraží – Bílá Labuť (smyčka Florenc).
Varianta 5 B je vedena ze zastávky Viktoria Žižkov přes zastávku Olšanská a dále směr Vozovna Žižkov.

Linka číslo 9 je vedena ze zastávky Sídliště Řepy do zastávky Jindřišská a dále jako linka 15 A směr Kotlářka a linka 26 A směr Dědina.

Linka číslo 13 je vedena od zastávky Muzeum přes zastávku Olšanské hřbitovy a dále jako linka 15 B směr Viktoria Žižkov.

Linka číslo 15 je rozdělena na dvě varianty:
Varianta 15 A je vedena ze zastávky Kotlářka přes zastávky Masarykovo nádraží – Dlážděná a dále jako linka číslo 9 směr Sídliště Řepy.
Varianta 15 B je vedena ze zastávky Viktoria Žižkov přes zastávky Olšanské hřbitovy a dále jako linka číslo 13 směr Muzeum.

Linka číslo 26 je rozdělena na dvě varianty:
Varianta 26 A je vedena ze zastávky Dědina přes zastávky Masarykovo nádraží – Dlážděná a dále jako linka číslo 9 směr Sídliště Řepy.
Varianta 26 B je vedena ze zastávky Nádraží Hostivař přes zastávky Želivského – Mezi Hřbitovy – Nákladové nádraží Žižkov – Biskupcova – Ohrada – Vozovna Žižkov – Strážní – Chmelnice – Kněžská luka – Spojovací.

Linka číslo 95 je vedena ze zastávky Kobylisy přes zastávky Palmovka (v ulici Zenklova) – Palmovka (v ulici Na Žertvách) – Palmovka (v ulici Sokolovská) – Invalidovna – Urxova – Křižíkova – Karlínské náměstí – Florenc – Bílá Labuť – Masarykovo nádraží – Dlážděná – Jindřišská a dále směru Ústřední dílny DP.

Linka číslo 98 je vedena ze zastávky Sídliště Řepy přes zastávky Lazarská (v ulici Spálená) – Novoměstská radnice – Karlovo náměstí – Štěpánská – I. P. Pavlova – Náměstí Míru – Šumavská – Vinohradská vodárna – Perunova – Orionka – Flora a dále směr Spojovací.

V zastávce Dlážděná zastavují i linky číslo 3, 6, 14, 24, 91, 92, 94 a 96.

Další informace jsou na stránkách DPP.