Air Montenegro spojí v létě Brno s Tivatem, více letů se dočká také linka do Prahy

Embraer E195 společnosti Air Montenegro. Foto: Air MontenegroEmbraer E195 společnosti Air Montenegro. Foto: Air Montenegro

Potenciál českého trhu označila letecká společnost za zvlášť vysoký, o lety z Prahy registrovala letos velký zájem. 

Z brněnského letiště se bude od 15. června do 23. září příštího roku létat třikrát týdně do Tivatu. Sezónní spojení s černohorským letoviskem zajistí letecká společnost Air Montenegro. Dopravce na trasu nasadí Embraer 195, který propojí obě města vždy v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Zpáteční letenky začínají na ceně 223 euro, tedy 5 430 korun.

Air Montenegro létalo do Česka už letos, v létě spojilo stejnou černohorskou turistickou destinaci s Prahou. Pro příští rok počítá dopravce se zahájením letů do našeho hlavního města 18. května.

Létat chce dvakrát týdně, vždy v úterý a v neděli. Od června plánuje přejít na čtyři lety týdně s odlety každé úterý, čtvrtek, sobotu a neděli. Na původní frekvenci letů se vrátí koncem září. Poslední let pak proběhne 15. října.

Novinky oznámil černohorský národní dopravce dnes v tiskové zprávě. Podle té bude dopravce létat také z Podgorice do Bratislavy, a to od 17. června do druhé poloviny září. V plánu má až dva lety týdně. Prodej letenek na všechny zmíněné linky již společnost zahájila na svém webu, v nabídce jsou dvě cestovní třídy. Ekonomická třída zahrnuje odbavené zavazadlo do 23 kilogramů a příruční do osmi kilogramů. Rezervace sedadla je za poplatek. Business třída nabídne navíc druhé odbavené zavazadlo, rezervaci sedadla zdarma a přívětivější možnosti změn rezervace.

Pro brněnské letiště jde v krátkém čase o další oznámenou linku, od konce března se mu totiž vrátí spojení s Bergamem. Provozované bude dvakrát týdně nízkonákladovou leteckou společností Ryanair. Stejný dopravce létá z Brna také na londýnské letiště Stansted, od dubna plánuje podle svého rezervačního systému zvýšit počet letů na sedm týdně, aktuálně jich je pět. Letiště Brno-Tuřany jinak čerpá především z letních charterů, pro příští sezónu má již oznámeno několik novinek.

Tagy Air Montenegro Brno - Tivat BRQ BTS Letiště Bratislava Letiště Brno Letiště Brno - Tuřany letiště praha Podgorica prg Tivat
16 komentářů