Čedok se Smartwings výrazně rozšíří počty letů z Brna, nabídnou 17 destinací

Boeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings při odletu z Brna. Foto: Pavel Rája / ČedokBoeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings při odletu z Brna. Foto: Pavel Rája / Čedok

Oproti letošní sezóně bude provoz Čedoku z Brna trojnásobný.

Cestovní kancelář Čedok ve spolupráci s leteckou společností Smartwings výrazně rozšíří příští sezónu svoji nabídku spojení z Brna. Čedok bude na letišti využívat kompletně celé letadlo Smartwings, nabídne celkem 17 destinací, o sedm více než dosud. Pro brněnské letiště jde o rozšíření nabídky o pět nových tras, do dvou míst už létá konkurence Čedoku.

Čedok brněnskou expanzi oznámil v tiskové zprávě. Podle cestovní kanceláře roste poptávka po využití letiště, které mají blízko. Čedok příští léto nabídne spojení z Brna do egyptské Taby, na Fuerteventuru nebo do Kavaly, která slouží jako nejbližší letiště pro řecký ostrov Thassos. Úplně poprvé v historii letiště bude i spojení do Albánie a na Madeiru. Společnost přidává i vlastní charter na Mallorcu a do Hurghady, do dalších letních destinací navýší příští rok počet letů i hotelů.

„Rozhodli jsme se, že během příštího léta otevřeme ve spolupráci se Smartwings v Brně bázi a oproti letošní sezóně provoz téměř ztrojnásobíme. Na naše chartery využijeme celé letadlo, a díky tomu můžeme klientům z moravské metropole nabídnout i exkluzivní novinky. Celkem budeme létat přímo z brněnského letiště do 17 míst a představíme ve spádové oblasti také populární destinace, do kterých se z Tuřan nyní nelétá. Do dalších míst navyšujeme počty frekvencí a doplníme je i sedadly na pravidelných linkách,“ představil plány na následující letní sezónu Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Do všech míst budou cestující létat na palubách letecké společnosti Smartwings, která na Mezinárodní letiště Brno-Tuřany umístí další Boeing 737 až pro 189 cestujících v ekonomické třídě, který bude Čedok exkluzivně využívat po celou letní sezónu. Další sedadla objedná cestovní kancelář na pravidelných či jiných sdílených charterových letech.

„Těší nás, že díky spolupráci s Čedokem můžeme během další letní sezony rozšířit nabídku letů z Brna a umožnit pohodlné spojení do ještě více destinací. S cestovní kanceláří Čedok nás pojí dlouhodobě úspěšná spolupráce a věřím, že se bude i nadále rozvíjet,“ řekl Petr Šujan, obchodní ředitel Smartwings.

Přehled charterových letů Čedoku z Brna v letní sezóně 2023

Antalya 3x týdně
Mallorca 1x týdně
Heraklion 2x týdně
Korfu  1x týdně
Kavala (Thassos)  1x týdně
Kos 1x týdně
Rhodos 2x týdně
Zakynthos  2x týdně
Taba  1x týdně
Marsa Alam 1x týdně
Hurghada  1x týdně
Madeira 1x týdně
Fuerteventura  1x týdně
Tenerife 1x týdně
Burgas  2x týdně
Varna 1x týdně
Tirana 1x týdně

Mapa destinací Čedoku z Brna. Foto: Čedok

Mapa destinací Čedoku z Brna. Foto: Čedok

Tagy BRQ Čedok Letiště Brno smartwings
68 komentářů