Air Montenegro pokračuje v expanzi, začne létat do Ostravy

Inaugurační let Air Montenegro z Bratislavy do Podgorice. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýInaugurační let Air Montenegro z Bratislavy do Podgorice. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Spojení Mošnova s hlavním městem Černé Hory bude v provozu jednou týdně.

Letecká společnost Air Montenegro představila plány pro letní sezónu 2024. Nabídku rozšíří o čtyři nové destinace, včetně Ostravy. Letiště Leoše Janáčka spojí černohorský národní dopravce od června s Podgoricou. Nová pravidelná linka bude létat jednou týdně, a to každé úterý.

„Jsme rádi za rozhodnutí dopravce operovat novou linku. Potvrzuje to rostoucí zájem o lety z Ostravy. Linka do Podgorice přispěje už k tak rozšířené nabídce letů z letiště Leoše Janáčka pro rok 2024,“ uvedl Ondřej Musil, manažer útvaru pasažerská přeprava Letiště Ostrava.

Kromě Mošnova spojí aerolinka Podgoricu nově také s Mnichovem. Nové budou rovněž linky z Tivatu do Baku a Mnichova. Letenky půjdou do prodeje 4. prosince, cena má zahrnovat kromě příručního zavazadla do 8 kg také odbavený kufr do 23 kg.

Podgorica bude během léta třetí pravidelně obsluhovanou destinací z ostravského letiště, dalšími jsou Varšava a londýnský Stansted. Kapacity na letech do hlavního města Černé Hory se objeví i v nabídce cestovních kanceláří.

V letošním roce spustila společnost Air Montenegro lety do Bratislavy a Brna. Právě letadla mířící do jihomoravské metropole zaznamenala druhou nejlepší obsazenost z celé sítě aerolinky. Před Brnem bylo už jen spojení do Kišiněva. Úspěšné byly i lety do Prahy.

Aby dopravce expanzi zvládnul, rozšíří svou flotilu o letoun Airbus A320. Formou pronájmu jí ho poskytne chorvatský Trade Air. Stroj s kapacitou 180 cestujících bude létat od dubna na linkách se zvýšenou poptávkou, konkrétně například do Paříže či Istanbulu. Aktuálně čítá flotila Air Montenegro dva Embraery E-195.

Tagy Air Montenegro Letiště Ostrava OSR Podgorica
12 komentářů