Air Malta poprvé protáhne provoz z Prahy až do Vánoc, po zimě začne o měsíc dřív

Letadlo Air Malta v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo Air Malta v Praze. Autor: Letiště Praha

Maltský vlajkový dopravce Air Malta po dvacetileté přítomnosti v Praze letos poprvé protáhne provoz na Ruzyni až do zimy, konkrétně

Maltský vlajkový dopravce Air Malta po dvacetileté přítomnosti v Praze letos poprvé protáhne provoz na Ruzyni až do zimy, konkrétně bude létat do 4. ledna. Dopravce to oznámil s tím, že zájem o lety mezi střední Evropou a Středomořím prudce roste.

„V letošním roce chceme přepravit na trase rekordních 19 tisíc cestujících. Bude to poprvé, kdy budeme létat z Prahy na Maltu až do nového roku,“ uvedl předseda představenstva Air Malta Charles Mangion. Loni provoz skončil 28. listopadu.

Na příští rok pak dopravce počítá s dalším přílivem pasažérů z/do Prahy, meziroční nárůst má činit 25 procent. Provoz chce zahájit už 4. března, tedy o měsíc dříve než letos. Je přitom pravděpodobné, že ho znovu protáhne až do zimy.

„Maltským turistům to umožní zažít unikátní atmosféru vánoční Prahy a českým cestujícím, kteří chtějí strávit svátky v zahraničí, bude k dispozici přímé spojení i v tomto období,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Podle Mangiona je cílem firmy stát se první volbou Středomoří, společnost chce navíc příští rok rozšířit své působení i do subsaharské Afriky. Na lince mezi Prahou a Maltou letos v létě očekává překročení hranice 200 tisíc pasažérů za dobu existence linky. Air Malta je státním dopravcem, pod patronací ostrovní vlády nicméně vzniká i druhý dopravce Malta Air.

Tagy Air Malta letiště praha
8 komentářů