Air Arabia zredukuje počty letů z Prahy do Emirátů, vysvětluje to linkou z Vídně

Letadlo Air Arabia v Praze. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Air Arabia v Praze. Pramen: Letiště Praha

Letecká společnost Air Arabia začala škrtat v letovém řádu z Prahy do Šardžá. Na lince do Spojených arabských emirátů postupně

Letecká společnost Air Arabia začala škrtat v letovém řádu z Prahy do Šardžá. Na lince do Spojených arabských emirátů postupně zredukuje počty letů ze stávajících sedmi na čtyři týdně.

K redukci dochází jen krátce poté, co se firma rozhodla naopak z Prahy navýšit počty letů z pěti týdně na sedm týdně. K takovému kroku přistoupila firma krátce poté, co naopak oznámila navýšení počtu letů na každodenní spojení. To začne 1. července, ale jen na pár dní. Už v tomto měsíci jsou některé lety proškrtané, od konce srpna pak firma přechází na čtyři lety týdně: ze systému zmizely lety v pondělí, ve středu a v pátek. Na čtyřech letech týdně má zůstat i provoz v zimním letovém řádu.

Zástupce Air Arabia v Česku David Vitásek změny v rezervačním systému potvrdil. „Od konce srpna dochází k optimalizaci letového řádu z Prahy v návaznosti na spuštění nového spojení z Vídně,“ řekl Vitásek. Z Vídně bude Air Arabia létat nejprve čtyřikrát týdně, od zimního letového řádu každý den.

Novou linku spustila Air Arabia loni v prosinci, spojuje Prahu se třetím největším městem Spojených arabských emirátů v blízkosti Dubaje. Z Prahy mají cestující možnost letět s přestupem v Šardžá do dalších destinací, například do Nepálu.

Tagy Air Arabia letiště praha spojené arabské emiráty
14 komentářů