Komplikace pro pražské cyklodepo na nákladní kola. Podle stavebního úřadu jde o černou stavbu

Cyklodepo Florenc. Pramen: IPR PrahaCyklodepo Florenc. Pramen: IPR Praha

Praha věří, že dosáhne zrušení rozhodnutí o odstranění stavby, chystá naopak rozšíření depa.

Hlavní město Praha musí řešit problém s legalizací svého cyklodepa pro nákladní kola na Florenci. První zařízení svého druhu v hlavním městě má ukázat, že zásilky lze rozvážet po centru i na kole, vzniklo ale nezákonně. Podle magistrátu však provoz končit nebude.

Na problém s depem upozornil server Kolotipy.cz, podle kterého stavební úřad pro Prahu 8 již vydal rozhodnutí o okamžitém odstranění stavby. Upozornil současně, že se vlastník pozemku, tedy Praha, nezúčastnila kontrolní prohlídky.

Mluvčí magistrátu Vít Hofman uvedl, že depo končit nebude. „Technická správa komunikací (TSK) se už proti rozhodnutí stavebního úřadu odvolala. Stále máme zákonné možnosti, jak postupovat. Je to celé o nedorozumění a lidské chybě, která vedla k této komplikaci. V komunikaci se stavebním úřadem se mělo postupovat proaktivněji a dříve. To se nestalo a zajistíme, aby se taková věc již neopakovala,“ uvedl Hofman.

Podle něj je depo oblíbené a je potřeba ho naopak rozšířit. „Proto jsme již před časem začali připravovat dokumentaci pro stavební řízení k rozšíření depa, které by formálně napravilo i současnou situaci a vzniklé nedorozumění,“ dodal Hofman.

V srpnu hlavní město uvedlo, že z cyklodepa od loňského zahájení provozu kurýři rozvezli přes 50 tisíc zásilek a najezdili více než 23 tisíc kilometrů. „Čím více dep budeme mít, tím lépe bude celý systém fungovat. Na obou depech spolupracujeme s největšími logistickými hráči na trhu,“ uvedl dopravní náměstek primátora Adam Scheinherr. Město chystá další cyklodepo na Andělu.

Tagy cyklodepo nákladní kola praha Praha 8 TSK Praha
34 komentářů