Druhé depo nákladních bicyklů se otevře v Praze v září

Cyklodepo Florenc. Pramen: IPR PrahaCyklodepo Florenc. Pramen: IPR Praha

Praha se rozhodla pro lokalitu u Anděla, neboť depo zde bude umístěno pod městským okruhem, tedy dobře dostupné pro dodávky.

Hlavní město Praha v září otevře druhé depo nákladních kol na svém území. Stane se tak na Smíchově pod mostní estakádou u tunelu Mrázovka. Praha se pro druhé depo rozhodla po zkušenostech s provozem cyklodepa na Florenci pod magistrálou, které začalo fungovat loni v listopadu.

Z cyklodepa na Florenci dosud kurýři rozvezli přes 50 tisíc zásilek a najezdili více než 23 tisíc kilometrů. „Čím více dep budeme mít, tím lépe bude celý systém fungovat. Na obou depech spolupracujeme s největšími logistickými hráči na trhu,“ uvedl dopravní náměstek primátora Adam Scheinherr.

Praha se rozhodla pro lokalitu u Anděla, neboť depo zde bude umístěno pod městským okruhem, tedy dobře dostupné pro dodávky. Mezi firmami v novém depu na Smíchově bude část firem z depa Florenc, přibydou ale další firmy, pro které již nebylo místo na Florenci i několik úplně nových zájemců.

V depu tak budou podle vedení Prahy působit například společnosti DoDo, WE│DO CZ, Dámejídlo.cz, Zásilkovna, DHL Express, PPL, Velká pecka a Direct Parcel Distribution. „Pro Prahu je využívání nákladních elektrokol obrovským krokem k udržitelnému městu. Těší mě, že můžeme jít příkladem i dalším evropským metropolím v ekologickém zásobování města,“ doplnil ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. města Prahy (IPR) Ondřej Boháč.

Správu a provoz cyklodepa na Florenci má na starosti Technická správa komunikací hl. m. Prahy, která také vybuduje nové depo na Smíchově.

Tagy cyklodepo praha
16 komentářů