Obrazem: Vedle Hanákovy Zastávky se v Nižboru zaskvěla v novém i nádražní budova

Nádraží Nižbor. Autor: SŽDCNádraží Nižbor. Autor: SŽDC

Správa železniční dopravy cesty dokončila opravy nádražní budovy v Nižboru. Stavební práce zabraly přes půl roky a vyžádaly si investici

Správa železniční dopravy cesty dokončila opravy nádražní budovy v Nižboru. Stavební práce zabraly přes půl roky a vyžádaly si investici 6,5 milionu korun bez DPH.

Nová je střecha a fasáda, úpravami prošly čekárna pro cestující, dopravní kancelář i denní místnost výpravčích. Spodní část fasády je do výšky 1,5 metru opatřena sanační omítkou, do zhruba čtyř metrů je ošetřena antigraffiti nátěrem. Budova dostala hromosvod.

Nové jsou i hodiny na fasádě směrem k nástupišti a prosvětlená tabule s názvem železniční stanice. V rámci opravy proběhla také obnova veřejných záchodů, které se nacházejí v samostatném objektu. Nyní jsou přístupné bezbariérově.

Nižbor je známý vedle sklárny i restaurací Zastávka, kterou ze starého zchátralého nádražního skladiště zbudoval herec Tomáš Hanák. Ten ve vánočním rozhovoru pro deník Zdopravy.cz označil opravu sousední výpravní budovy za „překvapivě citlivou“. Naopak rekonstrukce nedalekého loděnického nádraží podle něj dala místu „pěkně na frak“.

Nádraží Nižbor po opravě. Pramen: Správa železnicNádraží Nižbor.
Autor: SŽDCNádraží Nižbor.
Autor: SŽDCNádražní budova v Nižboru prošla letos velkou rekonstrukcí.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZastávka Nižbor. Chátrající železniční sklad z roku 1876 proměnil Tomáš Hanák ve stylovou hospodu. 
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZastávka Nižbor. Chátrající železniční sklad z roku 1876 proměnil Tomáš Hanák ve stylovou hospodu. 
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZastávka Nižbor. Tomáš Hanák v předklonu natírá zelený vagon. 
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZastávka Nižbor.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRegionova v Nižboru.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář
Tagy nádraží Nižbor SŽDC
7 komentářů