V centru Brna začíná demolice bývalého Prioru, omezení se dotknou hlavně chodců

Úzká ulice v Brně. Foto: MMBÚzká ulice v Brně. Foto: MMB

Jde o omezení na důležité spojnici k autobusovému nádraží a Vaňkovce.

V těsné blízkosti brněnského hlavního nádraží začalo velké omezení zejména chodců. Důvodem je příprava na demolici obchodního domu Prior (později Tesco), na jehož místě chystá developerská společnost Crestyl vybudování nové čtvrti

O omezeních na důležité spojnici mezi nádražím, nákupním centrem Vaňkovka a autobusovým nádražím Zvonařka informoval brněnský magistrát. Kvůli přeložkám inženýrských sítí se bude pracovat jak na parkovišti před OC Dornych, tak na chodníku na této straně ulice. Jde o oblast, kterou denně projdou desítky tisíc lidí.

Průchozí nebudou ani čtyři přechody a chodník v křižovatce Úzká a Uhelná. Náhradní trasa vede přes parkoviště,“ uvedla Zdeňka Obalilová z tiskového oddělení brněnského magistrátu. Lávka k OC Vaňkovka bude i nadále průchozí.

Od 21. srpna se uzavře také chodník na Dornychu u přechodu pro chodce u viaduktu směrem k podchodu pod hlavním nádražím. Obchozí trasa vede po druhé straně ulice a přechod v blízkosti křižovatky s Úzkou bude v provozu. Pro auta pro odlehčení pravého odbočení do ulice Úzká povede objízdná trasa směrem na Poříčí přes ulice Dornych, Plotní a Zvonařka.

Aktuální omezení jsou plánována do 21. září, detailně jsou popsána na stránkách města.

Omezení kvůli demolici Prioru v Brně. Foto: MMBOmezení kvůli demolici Prioru v Brně. Foto: MMB
Tagy Autobusové nádraží Zvonařka brno Dornych Vaňkovka
47 komentářů