Spor mezi United Buses a provozovatelem Zvonařky graduje. Od pátku mu zakážou vjezd

Odjezdové stání 48 na autobusovém nádraží Zvonařka v Brně. Foto: United BusesOdjezdové stání 48 na autobusovém nádraží Zvonařka v Brně. Foto: United Buses

United Buses odmítá platit požadované částky, od pátku mu provozovatel zakáže vjezd.

Provozovatel ústředního autobusového nádraží Zvonařka ČSAD Brno holding nevpustí od zítřejšího dne do areálu vozidla společnosti United Buses. Důvodem mají být nezaplacené faktury. Dopravce jejich výši rozporuje kvůli dlouhodobě problematickému umístění odjezdového stání.

V dopise, který má redakce k dispozici, vysvětluje majitel a provozovatel autobusového nádraží ukončení služeb tím, že dopravce dosud neuzavřel novou smlouvu a dluží na poplatcích za leden a únor.

Dopis majitel autobusového nádraží zaslal v pondělí, zákaz vjezdu bude platit od pátku. ČSAD Brno holding současně požádal provozovatele rezervačního systému AMS, aby přestal prodávat jízdní doklady United Bus ze Zvonařky. „Obchodní vztah s vámi zmiňovanou společností delší dobu řešíme. Věřím v jeho dořešení. Protože se však jedná o obchodní vztah, nemohu v tuto chvíli sdělit bližší,“ odpověděl předseda představenstva ČSAD Brno holding Antonín Grund. Firma patří společnosti Tourbus, se kterou United Buses v minulosti soupeřily například na lince do Českých Budějovic.

Jednatel United Buses Karel Bílý upozornil, že firma má podle zákona na změnu licence 14 dní a nelze změnit jízdní řád prakticky ze dne na den. Podle něj se majitel autobusového nádraží k dopravci chová dlouhodobě diskriminačně hlavně kvůli umístění na odjezdové stanoviště 48 během rekonstrukce. „Zejména pro ty, co Zvonařku neznají, je velmi obtížné ho nalézt. Běžně nám volali cestující, že náš autobus nemohou najít,“ vysvětlil Bílý. Firma proto faktury vrátila a dožaduje se výrazné snížení částky za použití autobusového nádraží. Za využití zastávky požaduje Tourbus 174 Kč bez DPH za každý autobus.

 

Tagy Autobusové nádraží Zvonařka ČSAD Brno holding Top Tourbus ÚAN Zvonařka United Buses
95 komentářů