Video: Jeďte radši k Baltu než do Chorvatska, lákají Poláci Čechy po otevření nové dálnice

Nová rychlostní silnice S3. Foto: GDDKiANová rychlostní silnice S3. Foto: GDDKiA

U Baltu jste rychleji než u Jadranu, přesvědčuje ve videu stavební firma.

Polská pobočka rakouské stavební společnosti PORR využila otevření předposledního úseku rychlostní silnice S3 od českých hranic k Baltskému moři k nezvyklé reklamě. Ve videu, v kterém se chlubí 16 kilometry nové silnice v úseku Bolków – Kamienna Góra láká v češtině na cestu na sever k Baltu.

Jednu z hlavních rolí má automobil Škoda 100 vyráběný v 70. letech, nechybí ani krteček. Mladý pár je představen tak, že jezdí většinou na dovolenou autem, teď se rozhodl vyzkoušet novou silnici na sever. „Když se u nás v Čechách budou snažit, tak tudy projedou i Řekové do Švédska,“ říkají ve videu a naráží tak na nedostavěný úsek tranzitní trasy na českém území.

Čtyřmi pruhy téměř k Baltu. Poláci zítra otevřou předposlední část dálnice od českých hranic

Spot je postaven i na blízkosti moře, pár je překvapen, jak rychle u Baltu je. Nechybí ani zdůraznění písku na plážích oproti kamínkům u Jadranu nebo snadné domluvy.

Silnice S3 bude po dokončení dlouhá 470 kilometrů, zbývá ještě dokončit úsek mezi Svinoústím (Świnoujście) a Troszynem v Západopomořském vojvodství (34 km). V Česku se napojí na dálnici D11, která zatím končí v Jaroměři, má vést přes Trutnov až na státní hranici.

Tagy Bolków - Lubavka Porr rychlostní silnice S3 spojení k Baltskému moři
34 komentářů