Káhira a Ulánbátar. Z Prahy začaly létat nové pravidelné linky

Přivítání EZNIS Airways v Praze. Zdroj: Letiště PrahaPřivítání EZNIS Airways v Praze. Zdroj: Letiště Praha

Na slavnostních ceremoniálech chyběla média.

Pražské letiště získalo nové pravidelné linky do Káhiry a Ulánbátaru. Spojení s hlavním městem Egypta spustil v úterý EgyptAir, na trase plánuje tři lety týdně s Boeingem 737-800 pro 154 pasažérů. Spojení má nabídnout také zajímavé možnosti navazujících letů do dalších destinací v Africe.

EgyptAir v Praze. Zdroj: Letiště Praha

EgyptAir v Praze.
Zdroj: Letiště Praha

Do mongolské metropole začaly ve středu létat EZNIS Airways, počítají se dvěma lety týdně. Linku obslouží širokotrupý Airbus A330-200 pro 256 cestujících. Příchod dopravce je svým způsobem kuriózní, A330 je jeho jediným letadlem a Praha jedinou destinací. Z Česka se do Ulánbátaru pravidelně létá poprvé v historii. Navíc jde o teprve třetí přímou evropskou linku do Mongolska.

„V Česku žije přibližně 12 tisíc Mongolů, což je jedna z jejich vůbec největších komunit v Evropské unii. Mongolsko je navíc tradičním obchodním partnerem České republiky. České firmy se v Mongolsku podílejí na řadě projektů a věřím, že i tato nová linka přispěje k prohloubení rostoucí vzájemné obchodní spolupráce. Spokojeni jistě budou také čeští turisté, kteří mohou vyrazit za poznáváním neprobádaného Mongolska, kam navíc aktuálně nepotřebují víza,“ uvedl při oznámení linky šéf Letiště Praha Jiří Pos.

Přivítání EZNIS Airways v Praze.
Zdroj: Letiště PrahaPřivítání EZNIS Airways v Praze.
Zdroj: Letiště PrahaPřivítání EZNIS Airways v Praze.
Zdroj: Letiště Praha

Pražské letiště si na přivítání obou dopravců připravilo tradiční slavnostní ceremoniál i vodní slavobránu. Oproti minulosti však byli pozváni pouze partneři letiště, média chyběla. Podle informací, které má deník Zdopravy.cz k dispozici, tak bylo údajně učiněno vzhledem k současné napjaté situaci, která vyústila v zemětřesení ve vedení dceřiné společnosti Czech Airlines Handling. Letiště Praha se v posledních týdnech potýkalo s výraznými problémy s odbavováním zavazadel. Pokračuje navíc stávková pohotovost jedné z odborových organizací.

Zemětřesení ve vedení Czech Airlines Handling. Kvůli krizi s kufry míří do čela staronový manažer

Tagy Egypt EgyptAir EZNIS Airways Káhira letiště praha Mongolsko prg Ulánbátar
59 komentářů