Čedok zrušil lety z Budějovic do Taby, které měly začít v únoru

Boeing 737 MAX společnosti Smartwings u terminálu Jihočeského letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBoeing 737 MAX společnosti Smartwings u terminálu Jihočeského letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Do Českých Budějovic se chartery Čedoku vrátí až na letní sezonu.

Cestovní kancelář Čedok zrušila plánované zimní chartery z Českých Budějovic do egyptského letoviska Taba. Důvodem je aktuální bezpečnostní situace v oblasti. Oznámení Čedoku se objevilo na stránkách českobudějovického letiště. První odlet byl naplánován na 2. února.

„Bezpečnost pro naše klienty i zaměstnance je prioritou. Do letoviska, které leží nedaleko izraelských hranic, se v probíhající zimní sezoně prozatím nelétá ani z Prahy. Všem klientům, kteří si pobyt již zakoupili, postupně nabízíme změnu zájezdu do hotelů v Hurghadě nebo Marse Alam s odletem z pražského letiště, nebo vrácení peněz,“ uvedl Čedok.

Do Českých Budějovic se tak chartery Čedoku vrátí až na letní sezonu. Cestovní kancelář, která jihočeské letiště letos v srpnu rozlétala, nabízí znovu lety na Rhodos, Krétu a do Antalye. Novinkami příštího roku budou tuniská Enfidha a bulharský Burgas.

Dovolené s odletem z Budějovic začaly nově nabízet i cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours, novinkou je především Mallorca.

Tagy Čedok Egypt Jihočeské letiště České Budějovice Taba
25 komentářů