Zemětřesení ve vedení Czech Airlines Handling. Kvůli krizi s kufry míří do čela staronový manažer

Jiří Jarkovský. Foto: DPOVJiří Jarkovský. Foto: DPOV

Dosavadní šéf odbavování Tomáš Svoboda rezignoval. Do společnosti se vrací manažer pracující dosud pro ČD DPOV.

Do představenstva společnosti Czech Airlines Handling (CSAH) míří nový krizový manažer, jehož jméno mělo být původně oznámeno až během srpna. Jeho úkolem bude zejména strategické plánování činností handlingové společnosti s ohledem na nepravidelnosti v provozu. CSAH čelí kritice kvůli nezvládnutí situace s nakládkou a vykládkou zavazadel minulý týden, kdy neodletělo celkem až 1 600 kufrů.

Podle několika zdrojů deníku Zdopravy.cz bude novým manažerem Jiří Jarkovský, který v současnosti pracuje jako generální ředitel a předseda představenstva dceřiné společnosti Českých drah Dílny pro opravu vozidel (DPOV). Tam přišel v červenci 2020 právě z Czech Airlines Handling. Na personální změny tlačil zejména akcionář státní firmy, kterým je ministerstvo financí.

Člen představenstva Letiště Praha Pavel Východský jméno Jiřího Jarkovského odmítl deníku Zdopravy.cz v úterý ráno potvrdit s tím, že oznámení nového krizového manažera bude následovat v průběhu dne. Dodal, že jeho role nebude primárně řešit aktuální situaci, ale zajistit, aby se neopakovala.

Mluvčí letiště Klára Divíšková následně příchod Jarkovského potvrdila s tím, že současný předseda představenstva Tomáš Svoboda podal rezignaci. Michal Soukup zůstává místopředsedou.

Kufry nakládají hasiči i ředitelé, hrozba stávky trvá. Loni to bylo s náborem horší, říká manažer

Jiří Jarkovský bude ve své nové roli zejména pracovat s nepravidelnostmi provozu, se kterými se momentálně potýká většina evropských letišť, a to tak, aby na ně společnost Czech Airlines Handling dokázala včas reagovat a plánovat dle nich své personální kapacity,“ uvedla Divíšková.

Rychlé začlenění

Věřím, že se nám podaří předcházet situacím, které se staly v posledních dnech na pražském letišti. V současné chvíli bude mojí prioritou rychlá revize již přijatých operativních opatření a nastavení odbavovacích postupů tak, aby se eliminovalo opakování podobné situace. Společnost znám velmi dobře, a tak bude moje začlenění do představenstva, věřím, velmi rychlé,“ uvedl Jiří Jarkovský, který nastoupí do své funkce poté, co ukončí své závazky u svého aktuálního zaměstnavatele.

Jiří Jarkovský se pohyboval v oblasti letectví už od roku 1995, kdy byl nejdříve vedoucím provozu a následně výkonným ředitelem úseků odbavení u Českých aerolinií. Následně se přesunul do společnosti Czech Airlines Handling jako člen představenstva, kde působil šest let pozici předsedy představenstva.

GLOSA: Stres a dřina za 170 Kč na hodinu. Kdo jsou lidé, kteří vám do letadel nakládají kufry

Tagy Czech Airlines Handling DPOV letiště praha
35 komentářů