Tramvaje až do Odoleny Vody? Radní schválili studii na novou trať

Variantou je i zavedení koridoru pro autobusy.

Tramvaje z Prahy by v budoucnu mohly zajíždět až do středočeské Odoleny Vody. Rada Středočeského kraje schválila na dnešním zasedání záměr vyhotovení technické studie propojení terminálu Sedlec do města Odolena Voda. Náklady na studii budou 600 tisíc korun.

Terminál Sedlec vznikne na nové trati Kobylisy – Zdiby, pro kterou nyní probíhá zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí. Součástí studie má být také návrh BRT (Bus Rapid Transit) koridoru pro vedení elektrobusů s dynamickým nebo statickým dobíjením.

„Výstupy studie budou podkladem pro technické řešení terminálu Sedlec, který je součástí tramvajové trati, a to zejména z hlediska prostorového uspořádání smyčky. Studie nám zároveň řekne propočet předpokládaných nákladů na realizaci stavby ve variantě kolejové i variantě nekolejové dopravy,“ vysvětlil radní pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký. Technické řešení musí zároveň umožnit prodloužení tramvajové trati ve směru Líbeznice, které je nyní ve fázi technické studie.

Řešení bude navrženo tak, aby bylo možné vymezit jeden koridor vedení kolejové/nekolejové dopravy pro potřeby zapracování do územních plánů dotčených obcí. Má počítat i s aktualizací zásad územního rozvoje Středočeského kraje.

Tagy rozšiřování tramvajových tratí mimo Prahu Středočeský kraj Tramvajová trať Kobylisy - Zdiby tramvajová trať Terminál Sedlec - Odolena Voda
74 komentářů