dkv-spojujeme

Ikona Dyje míří z Břeclavi na Vltavu, loď Pálavu odkoupila Jihočeská plavební

Výletní loď Pálava. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVýletní loď Pálava. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Vltavská flotila v jižních Čechách se koncem dubna rozroste o osmnáctimetrovou loď Pálavu, která posledních deset let zdobila jihomoravskou Dyji.

Vltavská flotila v jižních Čechách se koncem dubna rozroste o osmnáctimetrovou loď Pálavu, která posledních deset let zdobila jihomoravskou Dyji. Od společnosti Lodní doprava Břeclav loď zakoupila Jihočeská plavební, která provozuje turistické linky na Vltavě. Deníku Zdopravy.cz to potvrdil jednatel Jihočeské plavební David Machart.

„Loď jsme zakoupili z několika důvodů. V prvé řadě jde o navýšení přepravních kapacit, a za další loď dokonale zapadá do prostředí, kde bude sloužit. Je to úžasná loď vzhledem i plavebními parametry,“ uvedl Machart. S Pálavou počítá na pravidelnou linku z Týna nad Vltavou k zámku Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí. Loď se nyní připravuje na přepravu do jižních Čech, kam by měla dorazit koncem dubna.

Společnost Lodní doprava Břeclava na dotazy deníku Zdopravy.cz nereagovala, na jejích stránkách nicméně visí oznámení, že provoz na Dyji byl k 1. dubnu ukončen a lodě jsou na prodej. Firma tak zůstane činná nejspíš jen na dolní Novomlýnské nádrži a nebude tak zřejmě potřebovat celou svou dosavadní flotilu.

Pálava byla vyrobena počátkem 50. let a sloužila v hamburském přístavu jako obslužná loď. Podle informací na webu Lodní dopravy Břeclav účinkovala ve videoklipu Richarda Krajča pro film 2Bobule.

Tagy Dyje Jihočeská plavební loď Lodní doprava Břeclav Pálava Vltava
2 komentáře