ČSA chystají speciální „zážitkové“ lety 800 metrů nad zemí. Oslaví tak 95. výročí

Letadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinieLetadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinie

České aerolinie vypraví během pěti jarních sobot speciální lety kolem Prahy. Chtějí si tak připomenout 95. výročí od svého založení.

České aerolinie vypraví během pěti jarních sobot speciální lety kolem Prahy. Chtějí si tak připomenout 95. výročí od svého založení.

Lety s i číslem OK95 vypraví vždy ve 14 hodin z Prahy – Ruzyně turbovrtulovými letadly ATR 42/72. ČSA je nazývají zážitkovými, protože nemusí jít o čistě vyhlídkový let: poletí se téměř za každého počasí. Jde o soboty 21. 4., 5. 5., 19. 5. a 2. 6..

Letenky půjde kupovat od pátku 14 hodin, cenu včetně poplatků stanovil dopravce na 950 korun. Letadlo má být ve vzduchu 30 – 40 minut.

Všechny naše zážitkové lety budou pod velením našich nejzkušenějších kapitánů vedeny v letové hladině zhruba 800 metrů nad okolním terénem, což je současně nejnižší letová hladina pro běžný obchodní let dopravního letounu s cestujícími na palubě,“ řekl mluvčí ČSA Daniel Šabík. Trasy počítá s okruhem kolem Prahy a hradů Křivoklát, Točník, Karlštejn či Český Šternberk, zámků Zbiroh, Konopiště nebo Kostelec nad Černými Lesy, Slapské přehrady, vodní nádrže Klíčava, klášteru Sázava a hvězdárny Ondřejov a dalších známých míst.

Cestující budou mít na letence jako cílovou destinaci letiště Kunovice se zkratkou UHE. Neznamená to, že tam ale poletí. „Kód UHE jsme použili, abychom lety mohli vložit do rezervačního systému, prodávat na ně letenky a odbavit cestující,“ vysvětlil Šabík.

ČSA oslaví přesně 95 let od prvního letu 29. října. První let na lince Praha – Bratislava vzlétl z Letiště Kbely 29. 10. 1923 ve 12:35. Původně měl vzlétnou o den dříve, kvůli špatnému počasí byl ale odložen.

Výročí si už dopravce připomíná samolepkou, kterou umísťuje postupně na všechna svá letadla.

ČSA připomíná výročí svého založení i speciálním polepem. Foto: ČSA

ČSA připomíná výročí svého založení i speciálním polepem. Foto: ČSA

Tagy 95 let ČSA České aerolonie ČSA zážitkový let
4 komentáře