ZSSK modernizuje jídelní vozy, první je už v provozu

Nový interiér jídelních vozů WRmz, které nasazuje na dálkové vlaky ZSSK. Foto: ZSSKNový interiér jídelních vozů WRmz, které nasazuje na dálkové vlaky ZSSK. Foto: ZSSK

Modernizací projde všech šest jídelních vozů, první už jezdí.

Železničná spoločnost Slovensko (ZSSK) zařadila do provozu první ze šesti modernizovaných jídelních vozů. Cestující se s nimi potkají na rychlících mezi Bratislavou a Košicemi. Provozovatelem je společnost Wagon Slovakia Košice (WGS).

Jde o vozy řady WRmz 88-90, které jsou v provozu od roku 1988. ZSSK chce modernizací zvýšit jak komfort cestujících, tak i personálu. Kompletní modernizace proíhá ve firmě RWS Services, týká se především restaurační části a kuchyně. Nové jsou interiérové dveře, podlahy a WC, opravou prošla klimatizace, centrální zdroj energie nebo informační systém. Cestující mají k dispozici nové sedačky.

ZSSK má aktuálně ve flotile ještě sedm jídelních vozů WRRmeer z roku 2008, tři vozy řady WRReer z roku 1995 a v záloze má ještě vůz WRRm z roku 1980.

Vlastníkem opraveného vozu je soukromá společnost, která  nabídla ZSSK nevýhodnější podmínky pronájmu. Náklady na modernizaci jdou za majitelem, který si je rozpustí v nájmu ZSSK. V Česku patří vozy Českým drahám, které soutěží provozovatele služeb.

Nový interiér jídelních vozů WRmz, které nasazuje na dálkové vlaky ZSSK. Foto: ZSSKNový interiér jídelních vozů WRmz, které nasazuje na dálkové vlaky ZSSK. Foto: ZSSKNový interiér jídelních vozů WRmz, které nasazuje na dálkové vlaky ZSSK. Foto: ZSSK
Tagy jídelní vůz Wagon Slovakia Košice WRmz Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
29 komentářů