Novinky u ZSSK. Ostraha vlaků, Phở Bo na palubě i kompletně nový web

Nové menu v jídelních vozech ZSSK obsahuje i například vietnamskou polévku Phở Bo. Foto: ZSSKNové menu v jídelních vozech ZSSK obsahuje i například vietnamskou polévku Phở Bo. Foto: ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) představila tento týden několik novinek, které mají zpříjemnit cestování vlakem. Na první pohled je největší změnou

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) představila tento týden několik novinek, které mají zpříjemnit cestování vlakem. Na první pohled je největší změnou po mnoha letech modernizovaný web, pro jehož náběh si ale dopravce vybral nepříliš pochopitelný čas: pátek večer, kdy je jedna z přepravních špiček.

Nový web podle ZSSK odstartoval integraci s dalšími systémy, které bude slovenský národní dopravce na stránkách rozvíjet. Za nové stránky zaplatila ZSSK 82 tisíc eur. Podle ZSSK přináší jednodušší orientaci a má lepší vyhledávání.

Podle analýzy ZSSK jsou nejčastějšími návštěvníky stránek že ve věku 25-35 let, přes 60 % návštěvníků chodí přes mobil. Stránky jsou přizpůsobeny i pro slabozraké a nevidomé. Na stránkách nechybí ani aktuální informace o poloze a zpoždění vlaku, do budoucna chce ZSSK nabídnout možnost automatického vygenerování potvrzení o zpoždění vlaku. Jedním z hlavních cílů bylo, aby se cestující ke všem potřebným informacím dostal jen na tři kliknutí.

ZSSK tento týden představila i nové menu v jídelních vozech, které provozuje Wagon Slovakia Košice (WGS). Nabídka nového menu je zatím jen v jednom voze, po zkušebním provozu ho chce firma rozšířit i do jiných vozů. Kromě například čerstvé snídaně je v menu nově například vietnamská polévka Phở Bo nebo hovězí teryiaki.

Rozhodli jsme se do jídelních vozů přinést novinky inspirované světovou gastronomií. Standard stavovacích služeb ve vlacích tak chceme posunout na vyšší úroveň,“ řekla Alžbeta Gajdošová Keruľová, mluvčí WGS.

Inovované menu a nové služby jsou ve vlacích IC 44/45, který odjíždí z Košic v 07:11 a  jede do Vídně. Odtud jede zpět ve 14:42.

Novinkou ve službách ZSSK je i přítomnost ochranky u nočních spojů. ZSSK si najaly doprovod soukromé bezpečnostní služby na čtyři měsíce na vlacích Zemplín a Poľana. Po čtyřech měsících chce dopravce vyhodnotit, zda bude spolupráce s bezpečnostní agenturou pokračovat.

Tagy Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
17 komentářů