dkv-spojujeme

Zrychlení: D3 mezi Ševětínem a Borkem u Budějovic bude už do konce roku, oznámil šéf ŘSD

Stavba dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDStavba dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Desetikilometrový úsek dálnice D3 mezi Ševětínem a Borkem severně od Českých Budějovic se řidičům otevře v plném profilu do konce

Desetikilometrový úsek dálnice D3 mezi Ševětínem a Borkem severně od Českých Budějovic se řidičům otevře v plném profilu do konce tohoto roku. Oznámil to úřadující šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl na twitteru. Původní termín byl březen 2020.

„Dohodli jsme se zhotovitelem o urychlení výstavby D3 v úseku Ševetín – Borek tak, že bude uveden do provozu do konce tohoto roku. Už máme zapsán na ŘSD i sporný pozemek u Lhotic a jednáme tak o možnosti zprovoznit dálnici bez jakéhokoliv omezení,“ uvedl Mátl.

Sporný pozemek u Lhotic patřil sedláku Jiřímu Zevlovi. Jde zhruba o 50 metrů dálnice, které musejí řidiči objíždět. ŘSD jej vyvlastnilo až na podruhé, když se vlastní vinou o pozemek připravilo. Mezi Ševětínem a Borkem společnost Eurovia aktuálně buduje pravý pás dálnice (směrem od Prahy).

Dálnice D3 se tak ještě letos prodlouží na více než 70 kilometrů, když povede od hranic středočeského a jihočeského kraje až k severnímu sjezdu do Českých Budějovic. Letos v červnu se otevřel úsek Bošilec – Ševětín.

Ve výstavbě pak je dalších 20 kilometrů dále na jih, konkrétně jde o obchvat Českých Budějovic (Úsilné – Hodějovice – Třebonín). Ten by měl být hotov v září 2022.

Detaily stavby:
D3 Ševětín – Borek
délka: 10 680 m
plocha vozovek: 323 070 m2
počet stavebních objektů: 75
Zhotovitel: Eurovia CS, a.s.
Cena stavby dle smlouvy: 933 223 300 Kč (bez DPH)
Termín výstavby: 03/2017 – 03/2020

Tagy D3 dálnice ŘSD Ševětín - Borek Top
26 komentářů