Zlevňování pohonných hmot je u konce. Nejlevnější pumpy už zdražily

Čerpací stanice Tank ONO v Sukoradech. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraČerpací stanice Tank ONO v Sukoradech. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Více než dvouměsíční strmý pád cen pohonných hmot v Česku zřejmě skončil. Síť čerpacích stanic Tank ONO, která je v

Více než dvouměsíční strmý pád cen pohonných hmot v Česku zřejmě skončil. Síť čerpacích stanic Tank ONO, která je v Česku dlouhodobě nejlevnější, od včerejšího dne mírně zvýšila své ceny. V porovnání se začátkem března se například litr benzinu u nás stále prodává až o sedm korun levněji.

Nově u Tank ONO zaplatíte za litr Naturalu 95 22,50 Kč, do včerejšího odpoledne platila cena 21,90 Kč, nafta zůstala na 22,90 Kč. „Osmý den v řadě postupně nákupní ceny zdražují. Myslím, že ceny pohonných hmot už své dno našly,“ řekl spolumajitel Tank ONO Jiří Ondra. Podle něj ale růst není příliš strmý a nelze očekávat zásadní skok v cenách.

Tank ONO ještě na začátku března prodávalo Natural 95 za 29,50 Kč za litr. Průměrná cena na českých čerpacích stanicích od té doby klesá, stále jsou ale výrazně vyšší než u Tank ONO: Benzin Natural 95 od minulé středy zlevnil o 29 haléřů na 25,75 Kč/litr, průměrná cena nafty klesla o 32 haléřů na 25,91 Kč/litr, jak ukazují data CCS.

Po dramatickém pádu až do záporné hodnoty začaly ceny ropy na světových trzích opět růst. Saúdská Arábie například zvýšila oficiální prodejní cenu, překvapil také růst vývoj z Číny za minulý měsíc. To by podle analytiků mohlo přinést naději na další růst poptávky.

Tagy ceny pohonných hmot Tank ONO
17 komentářů