Železniční sláva v Táboře. Návštěvníky povozí parní vlak a další historická vozidla

Kromě parního vlaku se budou zájemci moci svézt po okolí Tábora také historickým motorovým vozem M240.028, zvaným Kachna.

Táborské nádraží a přilehlé tratě budou v sobotu patřit železniční nostalgii. Na akci Tábor s párou se vedle parního vlaku zájemcům předvede i řada dalších historických vozidel.

K hlavním atrakcím budou patřit projížďky historickým vlakem s parní lokomotivou mezi Táborem a Chýnovem a mezi Táborem a Balkovou Lhotou. V čele zvláštních vlaků bude malá parní lokomotiva 310.093 Kafemlejnek z roku 1901.

Parní vlak v čele s lokomotivou 310.093 Kafemlejnek. Autor: Jan Kahovec

Parní vlak v čele s lokomotivou 310.093 Kafemlejnek. Autor: Jan Kahovec

Kromě parního vlaku se budou zájemci moci svézt po okolí Tábora také historickým motorovým vozem M240.028, zvaným Kachna. Ten patří táborskému patriotovi a železničnímu podnikateli Janu Šatavovi.

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet i jízdu drezínou, a to ruční i motorovou. Připravené budou i vyhlídkové jízdy s motorovou lokomotivou T211.0776 Prasátko a otevřeným vozem přezdívaným Dakar.

Návštěvníci uvidí současné i historické lokomotivy jezdící po Bechyňce, Elinku, Bobinku, Žehličku, dále pak historickou motorovou inspektorskou drezínu Tatra, osobní automobil prezidenta Edvarda Beneše, nebo historickou hasičskou stříkačku.

Jízdenky na vlaky z Tábora do Chýnova, resp. Balkovy Lhoty a zpět, se prodávají v předprodeji ve všech pokladnách a v e-shopu Českých drah, doprodej jízdenek bude zajištěn ve vlaku. V ostatních vlacích bude možné jízdenky zakoupit přímo u průvodčího.

Podrobnosti jsou na stránkách Českých drah Vlakem na výlet.

Tagy Tábor s párou železniční nostalgie
6 komentářů