Místo moderních push-pullů Regionovy. České dráhy reší dočasné odstavení dvou jednotek Škoda 13Ev

Regionovy ve stanici Ostrava střed. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýRegionovy ve stanici Ostrava střed. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Odstavené push-pully by se měly začít vracet do provozu ke konci května.

Část moderních třívozových souprav push-pull Škoda 13Ev nahradily na vytížené lince S6 mezi Ostravou a Frýdlantem nad Ostravicí Regionovy. Deníku Zdopravy.cz to za České dráhy (ČD) potvrdil specialista externí komunikace Filip Medelský.

Z důvodu mimořádných událostí došlo podle Medelského v jednu chvíli k odstavení hned dvou push-pullů, což společně s běžnými krátkodobými poruchami a závadami vytvořilo provozní tlak na zajištění kapacity.

„Na pokrytí výkonů v netrakčních soupravách push-pull je přitom v pracovních dnech potřeba pět těchto jednotek, o víkendech čtyři. Z toho důvodu jsme začali nasazovat, i na základě požadavku objednatele na zajištění alespoň částečné bezbariérovosti, jednotky řady 814, které jsou kapacitně schopny požadavky na trati pokrýt,“ uvedl Medelský s tím, že nasazování Regionov probíhá za snížené kompenzace ze strany Moravskoslezského kraje

Regionovy ve stanici Frýdek-Místek. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýRegionovy ve stanici Frýdek-Místek.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýRegionovy ve stanici Ostrava střed.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Jak Medelský dodal, plán je aktuálně takový, že by se nyní odstavené push-pully měly do provozu začít vracet ke konci května.

České dráhy provozují netrakční soupravy push-pull ve spojení s dieselovou lokomotivou řady 750.7 (Brejlovec), a to do doby, než bude trať 323 elektrifikována. Soupravy se skládají ze tří patrových klimatizovaných vozů, mohou jezdit s motorovými i elektrickými lokomotivami.

Tagy 814 čd České dráhy push-pull push-pull soupravy Regionova regionovy S6 Trať 323 Ostrava - Valašské Meziříčí
164 komentářů