Zbytečnost, nebo nutnost? Auta s kamerami brázdí Prahu i v době zrušených zón

Kontrolní vozidlo Eltodo. Pramen: TSK PrahaKontrolní vozidlo Eltodo. Pramen: TSK Praha

Na sociálních sítích v posledních dnech budí rozruch skutečnost, že Prahu stále brázdí kamerová vozidla společnosti Eltodo, a to i

Na sociálních sítích v posledních dnech budí rozruch skutečnost, že Prahu stále brázdí kamerová vozidla společnosti Eltodo, a to i přesto, že vláda počínaje 16. březnem zrušila parkovací zóny. Upozornil na to deník Echo24.cz.

Podle vedení města auta nekontrolují správné parkování, nýbrž sbírají statistická data o obsazenosti míst. „Slouží k průběžnému monitorování, abychom měli kompletní informace o změnách v dopravě. Proto jsou také nyní označena novými nápisy,“ sdělil deníku Echo24 pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr. Auta nově nesou nápis Statistika.

Podle Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy jsou data získávaná v této době hodnotná. „Zjistíme přesně to, jak se změnilo parkování obyvatel. Mnoho z nich zóny kritizuje,“ uvedl institut na twitteru.

Jenže jak dodává Echo24, magistrát nemá možnost automobily společnosti Eltodo odstavit, aby ušetřil finanční prostředky vynakládané na tuto službu. Podle smlouvy totiž za ni musí platit i v případě, kdy jsou zóny zrušené. I to je podle informací deníku Echo24 jeden z důvodů, proč tyto vozy stále po Praze jezdí, hlavní město se je totiž snaží alespoň nějak využít.

Tagy Eltodo parkovací zóny praha
22 komentářů