Zázrak v Amazonii. V Kolumbii po 40 dnech našli děti ztracené po pádu letadla

Vojáci našli děti 40 dnů po leteckém neštěstí. Foto: Kolumbijský úřad civilního letectvíVojáci našli děti 40 dnů po leteckém neštěstí. Foto: Kolumbijský úřad civilního letectví

Děti jsou ve věku jeden rok až třináct let.

Čtyřicet dní přežily čtyři děti v kolumbijské džungli. Uvízly tam poté, co 1. května havarovalo letadlo Cessna 206. Armáda je našla nedaleko místa nehody.

„Radost pro celou zemi! Čtyři děti, které se ztratily v kolumbijské džungli, byly nalezeny živé,“ napsal kolumbijský prezident Gustavo Petro na twitteru. Děti byly ve věku jednoho roku, čtyř, devíti a třinácti let.

V letadle byli kromě čtveřice dětí tři dospělí, a to včetně matky dětí a pilota. Dospělí při havárii zemřeli a jejich těla byla nalezena v letadle.

„Děti byly spolu. Jsou slabé, musí je prohlédnout lékaři,“ řekl Petro novinářům. Prezident původně nalezení dětí ohlásil již 17. května. Následně však uvedl, že se tato informace nepotvrdila. Děti byly následně převezeny k ošetření do nemocnice v hlavním městě Bogota.

Letadlo se zřítilo do džungle v kolumbijském departementu Caqueta na jihu země. Šlo o letoun registrace HK-2803, patřil společnosti Stationair. Letělo z města Araracuara (SKAC) do San José del Guaviare (SKSJ). Letadlo bylo nalezeno po patnácti dnech. Detailněji je nehoda popsána na Aviation Safety Network.

Děti jsou z místní domorodé komunity, což jim zřejmě usnadnilo přežití. Armáda během pátrání narazila na různé stopy včetně provizorních přístřešků.

Tagy Cessna 206 Kolumbie Stationair
5 komentářů