Záplata na malé autobusy pro Karlovarský kraj. Větší vozidla dodají SOR a Iveco

Nové autobusy pro Karlovarský kraj. Foto: FB Petra KulhánkaNové autobusy pro Karlovarský kraj. Foto: FB Petra Kulhánka

Dvacet nových autobusů by mělo vyjet do konce roku.

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) dokončil výběr dodavatelů 20 nových kapacitnějších autobusů pro provoz v Karlovarském kraji. Mají doplnit vozidla, která si kraj pořídil za evropskou dotaci, ale ukázala se na řadě linek jako příliš malá.

Celkem dvacet autobusů v různých verzí dodá dealer Iveca KAR Group a SOR Libchavy. Vyplývá to z informací na profilu zadavatele, smlouvy zatím ještě nejsou v registru.

KAR Group dodá šest linkových třínápravových autobusů o délce 14,5 metru s hybridním pohonem za 46,5 milionu korun, dodané mají být do konce roku. V soutěži byl ještě další dealer Iveca CZ Corex, který byl vyloučen pro nedodání bankovní záruky. KAR Group dodá i sedm dvanáctimetrových autobusů s hybridním pohonem za cenu 47,6 milionu korun.

Soutěž na sedm dvanáctimetrových autobusů vyhrál SOR Libchavy za 44,1 milionu korun, KAR Group byl o milion korun dražší.

DPKV použije nové autobusy na nejvytíženější linky. Nasazení nových autobusů v lednu ukázalo, že pro některé spoje jsou nedostatečně kapacitní. Jde o minibusy Rošero – P First FCCLI s oficiální kapacitou 30 cestujících a autobusy SOR ICNG 10,5.

Fiasko „autobusové revoluce“ v Karlovarském kraji. Nové vozy jsou malé, lidé se do nich nevejdou

Tagy Dopravní podnik Karlovy Vary DPKV Iveco Bus KAR Group Karlovarský kraj SOR Libchavy
3 komentáře