Zakladatel Leo Expressu na nákupech. V Nizozemsku pořídil desítky vozů

Souprava nizozemských vozů pro Leo Mobility. Foto: Pavel Peterka / X.comSouprava nizozemských vozů pro Leo Mobility. Foto: Pavel Peterka / X.com

Pro vozy původně z 80. let minulého století má Leo Mobility už zákazníka.

Zakladatel dopravce Leo Express Leoš Novotný mladší výrazně rozšiřuje svůj byznys pronájmu železničních vozů. Z Nizozemska v těchto dnech přiváží jeho firma tři soupravy použitých vozů po státním dopravci Nederlandse Spoorwegen (NS). Na příjezd prvních vozů upozornil na síti X Pavel Peterka.

Jde o tři soupravy, každá je s řídicím vozem. V součtu jde o 72 vozů. Dvě soupravy míří k odstavení na vlečku Liberty v Ostravě, jedna do Hodonína. Do Česka dorazily z Amsterdamu. Novým majitelem je společnost Leo Mobility. Podle nápisů na dovezených vagónech nebyly majitelem nizozemské dráhy, ale společnost Train Charter.

Jednatel Leoš Novotný deníku Zdopravy.cz potvrdil nákup vozidel. „Mohu potvrdit, že jsme koupili vagony na leasing zákazníkovi. Jedná se o vícesystémové vozy NS ICR na 160 km/h,“ řekl Novotný. Jakému dopravci nebo v které zemi by tyto vozy měly jezdit, neuvedl.

Souprava nizozemských vozů pro Leo Mobility. Foto: Pavel Peterka / X.comSouprava nizozemských vozů pro Leo Mobility. Foto: Pavel Peterka / X.com

Vozy NS ICR jsou z 80. let minulého století, výrobcem byla společnost Talbot. Na počátku tisíciletí prošla část modernizací. NS je postupně vyřazují, nasazují je nyní už spíše mimo špičku nebo jako posily.

Pro Leo Mobility jde o další kontrakt v oboru pronájmu železničních vozidel. Letos na jaře pronajal vozy po Deutsche Bahn rakouským spolkovým drahám ÖBB.

Nový byznys Leoše Novotného. Pronajímá osobní vozy rakouským drahám

 

Tagy Leo Mobility Nederlandse Spoorwegen NS ICR
79 komentářů