Nový byznys Leoše Novotného. Pronajímá osobní vozy rakouským drahám

Vůz řady Bpmz Deutsche Bahn. Foto: ArtVandelay13, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia CommonsVůz řady Bpmz Deutsche Bahn. Foto: ArtVandelay13, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Jde o celkem 33 vozů po Deutsche Bahn.

Společnost Leo Mobility Management Gmbh vyhrála soutěž rakouských spolkových drah na dlouhodobý pronájem velkoprostorových použitých vozů. Jde o vagóny, které společnost zakladatele Leo Expressu Leoše Novotného mladšího koupila od Deutsche Bahn.

Informace vyplývají z evropského věstníku veřejných zakázek. Vozy mají být pronajaty až do konce roku 2028. V Česku na zakázku jako první upozornil Železniční magazín. Celkem má Leo Mobility dodat 33 vozů.

Mluvčí ÖBB Bernhard Rieder pro deník Zdopravy.cz potvrdil, že první vozy jsou již nasazovány do provozu. „Jezdí na rychlíkových spojích, které jsou přidávány ve špičce. Tento týden jezdi například mezi Vídní a St. Valentine,“ uvedl Rieder. Zatím je nasazena část vagónů, postupně přibudou další.

Jde o vozy vyřazené z provozu z dálkové dopravy DB, které se uvolnily po velkých nákupech jednotek ICE. DB prodala několik balíků těchto vozů například do Bulharska a Polska.

Leoš Novotný mladší nechtěl transakci komentovat. “Nemám touhu po publicitě,” uvedl.

Tagy Leo Mobility ÖBB
76 komentářů