dkv-spojujeme

Zájem o nákladní letadla nepolevuje, Atlas Air objednal čtyři další Boeingy 777F

Boeing 777F v barvách Atlas Air. Foto: BoeingBoeing 777F v barvách Atlas Air. Foto: Boeing

Boeing za loňský rok získal nejvíce zakázek na nákladní letadla v historii.

Velký růst letecké nákladní dopravy se začíná projevovat i na objednávkách jejich výrobců. Jeden z největších nákladních leteckých dopravců na světě Atlas Air Worldwide oznámil nákup dalších čtyř letadel Boeing 777 Freighter.

Boeing zařadil objednávku ještě do loňských zakázek. Výrobce současně připomenul, že za loňský rok získal nejvíce zakázek na nákladní letadla a proměny osobních na nákladních v historii. Do konce listopadu získal zakázky na více než 80 nových nákladních letadel a proměnu 80 osobních letadel na nákladní. Letecká nákladní doprava byla jedním z mála oborů, kterému se během pandemie dařilo. Boeing očekává, že během příštích dvaceti let počet nákladních letadel stoupne o 70 %.

Atlas Air je největším provozovatelem nákladních letadel 747, postupně rozšiřuje flotilu i o nákladní letouny 777F. Celkem jich má již 14.

Do segmentu nákladních letadel vstoupil výrazně také Airbus. Loni v závěru roku oznámil uvedení modelu A350 v nákladní verzi, získal na něj již několik desítek zakázek.

Tagy Atlas Air boeing nákladní letecká doprava
Žádné komentáře