Airbus má dalšího zákazníka pro nákladní verzi dálkového letadla A350

Nákladní A350F v barvách pro společnost CMA CGM Air Cargo. Foto: AirbusNákladní A350F v barvách pro společnost CMA CGM Air Cargo. Foto: Airbus

Francouzská skupina si objednala čtyři letadla, Airbus tak má na nové stroje již 11 zakázek.

Jen pár dní po podpisu smlouvy na pořízení sedmi dálkových letadel Airbus A350 v nákladní verzi získal Airbus dalšího zákazníka na nový model. Čtyři stroje koupí společnost CMA CGM Group.

Podle Airbusu je zatím podepsáno memorandum o porozumění, které má být základem pro podpis kupní smlouvy během několika týdnů. CMA CGM létají i s nákladními A330, konkrétně pěti A330-200F. Provozovatelem bude společnost CMA CGM Air Cargo. Ta vznikla teprve nedávno jako další byznys francouzské skupiny, která se dosud zabývala hlavně námořní dopravou.

“Letadlo přinese dopravcům neporazitelné parametry v oblasti spotřeby a efektivity provozu,” slibuje obchodní ředitel Airbusu Christian Scherer.

Nový A350F zvládne přepravu 109 tun nákladu. Airbus dlouhodobě v segmentu nákladních dálkových letadel zaostával, razantnější vstup do tohoto segmentu je špatnou zprávou zejména pro Boeing, kterému se v této oblasti dlouhodobě daří zejména s modelem 777F.

Tagy A350F Airbus Airbus A350F CMA CGM nákladní letecká doprava
Žádné komentáře