Začíná oprava I/19 u Chýnova. V červenci silničáři hlavní tah uzavřou

Silnice I/19, ilustrační foto. Pramen: ŘSDSilnice I/19, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Silnice I/19 je důležitou spojnicí ve směru západ – východ, která propojuje města Plzeň, Tábor a Pelhřimov.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahajuje opravu zhruba 600 metrů silnice I/19 v úseku Chýnov – Kladruby. Práce budou probíhat od místa budoucího napojení obchvatu Chýnova, který se aktuálně buduje, směrem dále na Kladruby.

„Vozovka v řešeném úseku vykazuje řadu poruch jako například vyjeté koleje a plošný rozpad vozovky. Na silnici tak bude provedena obnova asfaltového souvrství, oprava svodidel a oprava dopravního značení. Součástí plánované akce je i oprava odláždění u železničního viaduktu,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Řidiči na vytížené silnici přitom musejí počítat s komplikacemi v provozu. Do 6. července budou stavební práce probíhat za částečné uzavírky komunikace, kdy doprava bude vedena jedním pruhem kyvadlově. Od 6. července až do dokončení prací v polovině července pak bude silnice zcela uzavřena a provoz veden po objížďkách.

Silnice I/19 je důležitou spojnicí ve směru západ – východ, která propojuje města Plzeň, Tábor a Pelhřimov. ŘSD na ní v únoru otevřelo po dvou letech výstavby dlouho očekávaný obchvat obce Kámen. Na právě budovaný obchvat Chýnova má v budoucnu navázat obchvat sousedních Kladrub, jehož součástí bude i nový železniční most (trať Tábor – Obrataň) přes silnici.

Tagy Chýnov - Kladruby I/19 ŘSD
6 komentářů