ŘSD otevírá obchvat obce Kámen na vytíženém tahu I/19, ještě dodělá tůňky

Obchvat obce Kámen. Foto: ŘSDObchvat obce Kámen. Foto: ŘSD

Řidiči i obyvatelé obce Kámen se dnes dva roky po zahájení výstavby dočkali otevření důležitého obchvatu. Ten na frekventovaném tahu

Řidiči i obyvatelé obce Kámen se dnes dva roky po zahájení výstavby dočkali otevření důležitého obchvatu. Ten na frekventovaném tahu I/19 v úseku mezi Táborem a Pelhřimovem odvede tranzit z obce.

„V rámci stavby jsme mimo jiné kladli velký důraz na ochranu ekologicky citlivého území. Na žádost obce Kámen tak budou ještě během jarních měsíců vybudovány vodní tůňky a ochranné valy bránící migraci zvláště chráněných vodních živočichů,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Silnice I/19 je důležitou spojnicí ve směru západ – východ, která propojuje města Plzeň, Tábor a Pelhřimov. Hlavní důvody přeložky mimo Kámen byly zejména nevyhovující směrové i výškové parametry. Za přehledným úsekem před obcí následoval na staré silnici nepřehledný úsek s až 10% stoupáním na vjezdech do obce ze západní i východní strany.

Nový obchvat o délce 2,5 kilometru postavily společnosti Silnice Group a Váhostav-SK. Náklady podle smlouvy činily 155 milionů korun bez DPH.

Tagy I/19 Kámen obchvat ŘSD
47 komentářů