Záchranáři zřejmě našli část trupu letadla Lion Air, technický ředitel skončil

Boeing 737 MAX 8 společnosti Lion Air. Foto: BoeingBoeing 737 MAX 8 společnosti Lion Air. Foto: Boeing

V Jávském moři pokračuje pátrání po troskách zříceného Boeingu 737 MAX 8 nízkonákladové společnosti Lion Air. Podle zahraničních médií indonéské

V Jávském moři pokračuje pátrání po troskách zříceného Boeingu 737 MAX 8 nízkonákladové společnosti Lion Air. Podle zahraničních médií indonéské úřady už oznámily nález 22 metrů dlouhého objektu, o kterém se předpokládá, že jde o část trupu letadla. V místě pravděpodobného dopadu záchranné týmy také vytahují z moře pozůstatky obětí, kvůli jejich identifikaci odebrali vzorky DNA od 150 příbuzných.

Agentura Reuters také oznámila, že indonéský ministr dopravy odvolal technického ředitele Lion Air a několik jeho podřízených. Agentura už nevysvětluje, jak může ministr odvolávat manažery v soukromé firmě. Šéf aerolinek Edward Sirait uvedl, že o kroku ministra nic neví.

Letoun Boeing 737 MAX 8 se zřítil do Jávského moře třináct minut po startu z Jakarty, všech 189 lidí na palubě včetně posádky zahynulo. Jde o první nehodu tohoto typu letounu, který patří k nejprodávanějším na světě. Klíčové pro objasnění nehody bude nalezení záznamových zařízení.

Podle agentury Bloomberg piloti stejného letadla na letu z Bali do Jakarty, který předcházel tragickému letu, upozornili na určité technické problémy stroje, technici ale povolili další start. Letecký analytik Jon Ostrower upozornil na další detail: Z Bali do Jakarty letělo letadlo výrazně opožděné a celou dobu v nižší letové hladině, než je obvyklé.

Stroj byl tři měsíce starý.

Tagy Indonésie Lion Air nehoda
1 komentář