Omnipol v Indonésii podepsal dohody s novými zájemci o letouny L 410 NG, celkem jde o 17 strojů

Letadlo L 410 NG z produkce Aircraft Industries. Pramen: OmnipolLetadlo L 410 NG z produkce Aircraft Industries. Pramen: Omnipol

Česká letadla budou zajišťovat vnitrostátní přepravu v Indonésii a na Papui Nové Guineji.

Skupina Omnipol získala nové zákazníky pro letadla L 410 NG z produkce dceřiné firmy Aircraft Industries. Dnes v Jakartě podepsala dohody o budoucím nákupu těchto strojů se společnostmi WISE Air, Starwisata Air a Sulut Airways Indonesia. Celkem jde o 17 letadel. Letoun L 410 NG je nyní představován na výstavě INDO Defence, kde bude do 5. listopadu. V Indonésii pak ještě několik dní zůstane pro prezentaci dalším zákazníkům.

Společnosti WISE Air a Starwisata Air jsou civilní provozovatelé osobní vnitrostátní přepravy v Indonésii. Společnost Sulut Airways operuje letadla na Papui Nové Guineji. Jednání o detailních podmínkách budoucích dodávek podle Omnipolu probíhají a budou dokončena v nejbližších týdnech.

Letouny L 410 jsou v regionu provozovány od roku 2017 společností Susi Air. „Indonésie je pro nás významným zákazníkem a jsme rádi, že zástupci zmíněných společností vyjádřili svůj zájem o nákup letounů tohoto typu. L 410 jsou zde oblíbené, neboť vynikají svojí spolehlivostí, bezpečností a schopností provozu v extrémních klimatických podmínkách,“ uvedl prezident Omnipolu Jiří Podpěra.

Společnost Aircraft Industries se stala součástí skupiny Omnipol letos v dubnu. Omnipol koupil kunovického výrobce letadel od ruské firmy Ostov. V ruském vlastnictví byla Aircraft Industries 14 let, po uvalení sankcí na Rusko se ale firma dostala do existenčních problémů.

„Hlavním cílem akvizice byla záchrana společnosti před krachem a udržení výroby legendárních letounů. Společným budoucím zájmem je expandovat na další trhy a nacházet nové země pro uplatnění vysokých kvalit tohoto ryze českého produktu, což se skupině úspěšně daří,“ uvedl Omnipol.

Loni dodala společnost Aircraft Industries zákazníkům 11 letadel, předloni to bylo 15 strojů.

Tagy Aircraft Industries Indonésie L 410 NG Omnipol
12 komentářů