Zabaveno. Aeroflot přišel na Srí Lance o letadlo, které ukradl leasingové společnosti

Airbus A330-300 společnosti Aeroflot. Foto: AirbusAirbus A330-300 společnosti Aeroflot. Foto: Airbus

Letadlo zůstalo zatím v Colombu.

Ruská letecká společnost Aeroflot přišla na Srí Lance o letadlo Airbus A330-300. Jde o letadlo vlastněné  společností Celestial Aviation Trading Limited patřící pod leasingovou firmu AerCap. Jde o jedno ze stovek letadel, které ruské letecké společnosti po zavedení sankcí bez souhlasu vlastníka ukradly a přepsaly na sebe do ruského leteckého rejstříku.

O události informoval jako první server Colombo Times. K úřednímu odebrání letadla došlo na základě příkazu místního soudu, na který se obrátil jeho majitel.

Letadlo přiletělo do Colomba na letiště Bandaranaike International Airport (BIA) včera ráno. Podle dostupných informací už probíhal nástup cestujících pro odlet zpět do Moskvy, když přišlo oznámení o zabavení letadla. Zatím zůstalo v Colombu, běží lhůty na odvolání.

Letadlo ještě do dubnového odcizení létalo pod bermudskou značkou VQ-BMY, nyní jako RA-73702.

Rusko tak zřejmě přišlo o další zemi, kam může s ukradenými letadly létat. Dosud se s nimi na Srí Lanku dostal. Už minulý týden oznámila Čína, že letadla se změněnou registrací do země nesmí. Srí Lanka je jednou z mála destinací, kam dosud ruští občané mohou létat.

Tagy AerCap Aeroflot sankce vůči Rusku
86 komentářů