Z Číny do Evropy míří další pravidelná železniční nákladní linka, obslouží i české klienty

Nákladní vlak. Foto: DB SchenkerNákladní vlak. Foto: DB Schenker

Vlak má cestu zvládnout za 36 dní.

Nepříznivou situaci v dopravě zboží z Asie zejména po vodě se rozhodla řešit logistická společnost DB Schenker otevřením další přímé železniční linky. Z čínského města Si-an bude každý týden vypravovat vlakovou linku do Budapešti. Odtud může zboží putovat do dalších evropských zemí včetně České republiky.

O lince informoval DB Schenker v tiskové zprávě. Od nové trasy si slibuje zrychlení toku zboží. Trasa vlaku vede přes Kazachstán, Rusko a Ukrajinu až do cílové stanice v maďarské Budapešti. Zásilky, které budou směřovat do České republiky, poslední úsek cesty absolvují po silnici. „Celková doba železniční přepravy je 36 dní, a tím pádem má linka potenciál nahradit nedostatečné kapacity v námořní přepravě,“ uvedl DB Schenker v tiskové zprávě.

Zákazníkům má nová linka přinést větší jistotu přepravy v době, kdy kapacity z Asie dlouhodobě nelze jednoznačně garantovat. Kromě města Si-an tato linka nabídne kontejnerové spojení také se Šanghají a Čching-taem. Zboží se bude přepravovat standardními 40′ kontejnery.

Kvůli nedostatečné kapacitě lodí už DB Schenker zavedl přímou linku z Číny i po silnici.

Tagy DB Schenker přeprava zboží z Číny železniční spojení Čína - Evropa
39 komentářů