DB Schenker řeší nezvyklý problém. V Hradci Králové se dvojice podvodníků vydává za jeho pobočku

Kanceláře DB Schenker (skutečné). Foto: DB SchenkerKanceláře DB Schenker (skutečné). Foto: DB Schenker

Společnost na podvodníky přišla díky dopravci, který se domáhal zaplacení faktur. Případ řeší policie.

Společnost DB Schenker se obrátila na policii kvůli činnosti firmy z Hradce Králové. Ta si bez souhlasu otevřela svoji kancelář, ve které se vydává za pobočku DB Schenker. Před službami rovněž varuje i možné další zákazníky. Odhaleno bylo již několik případů podvodného jednání, lze očekávat, že jich bude přibývat. DB Schenker proto o situaci informuje své obchodní partnery a žádá i veřejnost, aby ho v případě jakéhokoliv podezření informovala.

Podle dosavadních zjištění podvodníci otevřeli falešnou kancelář, polepili dodávky logem DB Schenker, vystupovali jeho jménem, a dokonce i věrně okopírovali některé dokumenty. „Jsme velmi překvapeni drzostí pachatelů, co ale nemohli napodobit je skutečnost, že my hrajeme fér a plníme své závazky,“ komentoval situaci ředitel společnosti DB Schenker Tomáš Holomoucký.

DB Schenker zjistil problém ve chvíli, kdy se na něj obrátil dopravce, který s pobočkou spolupracoval. Netušil, že jde o podvod. Když se domáhal zaplacení faktur, peníze nepřišly, a proto se obrátil na centrálu společnosti v Rudné u Prahy. Schenker přitom v Hradci Králové provozuje jen sklad nadrozměrných zásilek, nikoliv běžnou pobočku pro skladovou logistiku nebo přepravní služby. To vedlo k odhalení falešné pobočky.

DB Schenker se důrazně ohrazuje proti zneužití svého dobrého jména. „Zatím víme pouze o několika případech a netušíme, jaké další aktivity naši napodobovatelé rozvíjeli. Již jsme na dvojici podvodníků podali trestní oznámení a nabídli jsme Policii ČR naši součinnost,“ doplnil Tomáš Holomoucký. Společnost o případu rovněž informovala své zákazníky a další obchodní partnery a požádala je, aby se na ni v případě jakéhokoliv podezření či nestandardní situace obrátili.

Tagy DB Schenker
5 komentářů