Z Čelákovic do Brandýsa nepojedou do konce října vlaky, dojde k výměně mostu přes D10

Železniční most přes D10 u Brandýsa nad Labem. Foto: Google Street ViewŽelezniční most přes D10 u Brandýsa nad Labem. Foto: Google Street View

Kvůli výměně dojde dvakrát k uzavření provozu na dálnici D10.

Na regionální trati Čelákovice–Neratovice zítra začíná nepřetržitá výluka v úseku Čelákovice – Brandýs nad Labem. Důvodem je výměna železničního mostu přes dálnici D10. Kvůli tomu bude dvakrát zastaven provoz na dálnici D10.

Zakázku za 154 milionů korun získala společnost Eurovia CZ, která již minulý týden začala s přípravnými pracemi. V místě je už snížena rychlost na 80 km/h, je uzavřen odstavný pruh v obou směrech. Odstranění stávajícího mostu se plánuje na víkendovou noc z 10. na 11. srpna. Úplná uzavírka dálnice D10 mezi Exity 10 a 14 potrvá maximálně 14 hodin. Podobná uzavírka se uskuteční ještě o víkendu v polovině října 2024, kdy proběhne instalace konstrukce nového mostu.

Nový železniční most přes D10 u Brandýsa postaví Eurovia za 154 milionů korun

Nové přemostění dálnice bude tvořit oblouková ocelová konstrukce, takzvaný Langerův trám, o jednom poli s rozpětím 68 metrů. Rekonstrukcí projdou i dva nedaleké propustky a budou provedeny úpravy železničního svršku v délce 400 metrů. Most bude postaven tak, aby v budoucnu mohlo bez problémů dojít k rozšíření dálnice D10 na uspořádání 3 + 3 jízdní pruhy.

Výluka Českých drah je naplánována na dvě etapy. Od zítřka do 2. září budou jezdit autobusy náhradní dopravy mezi Čelákovicemi a Brandýsem nad Labem. Během druhé etapy, která začne 2. září a potrvá až do 30. října, ovlivní stavební práce provoz na celé trase mezi Čelákovicemi a Neratovicemi a autobusy budou jezdit po celé trase.

Tagy D10 Eurovia CZ Správa železnic trať 074 Neratovice - Čelákovice
1 komentář