Z Čech na Pobřeží slonoviny poputuje dalších 200 autobusů Iveco

Kloubový autobus Iveco Crealis na CNG pro Abidžan. Autor: IvecoKloubový autobus Iveco Crealis na CNG pro Abidžan. Autor: Iveco

Společnost Iveco Bus slaví další úspěch v západoafrickém Pobřeží slonoviny. Dopravce Sotra, který zajišťuje městskou dopravu v Abidžanu, objednal 250

Společnost Iveco Bus slaví další úspěch v západoafrickém Pobřeží slonoviny. Dopravce Sotra, který zajišťuje městskou dopravu v Abidžanu, objednal 250 autobusů. Jde tak už o druhou velkou sérii vozidel, kterou Iveco pošle do západní Afriky. Průnik firma zaznamenala v lednu 2018, kdy si abidžanský veřejný dopravce objednal 450 autobusů a fakticky tím zdvojnásobil svůj vozový park. Po završení nové objednávky bude jezdit po ulicích Abidžanu více než 700 městských autobusů značky Iveco Bus.

Nový kontrakt je rozdělen na dvě části a nese výraznou českou stopu. Dvě stě dvanáctimetrových autobusů Crossway Low Entry vyrobí český závod Iveca ve Vysokém Mýtě. Zbylých 50 vozidel vyrobí dělníci ve francouzském Annonay; půjde o osmnáctimetrové busy Crealis Natural Power na stlačený zemní plyn. Crealisy budou zajišťovat dopravu i v okolí města. „To potvrzuje silný závazek vlády Pobřeží slonoviny i společnosti Sotra provozovat vozy s nízkým dopadem na životní prostředí,“ napsala firma v tiskové zprávě.

Rovněž v první sérii bylo zahrnuto 50 autobusů na zemní plyn; podle tehdejších vyjádření zástupců výrobce i Pobřeží slonoviny šlo o vůbec první autobusy na CNG v Africe.

Tagy Abidžan Iveco Bus Pobřeží slonoviny
13 komentářů