Wizz Air posiluje ve Velké Británii, bude největším dopravcem na Lutonu

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Největší středoevropská aerolinka Wizz Air znovu posílí od příštího roku svoji přítomnost na britském trhu. Na svoji základnu na londýnském

Největší středoevropská aerolinka Wizz Air znovu posílí od příštího roku svoji přítomnost na britském trhu. Na svoji základnu na londýnském letišti Luton umístí další dvě letadla. To vše v době, kdy naopak některé aerolinky plánují omezit kvůli brexitu ve Velké Británii svůj byznys.

Nové linky a umístění dalších letadel oznámil Wizz Air v tiskové zprávě. Na Luton od června umístí další dvě letadla A321ceo.

Wizz Air bude z Londýna ročně nabízet 8,7 milionu míst, což je meziroční nárůst o 22 %. Na Lutonu tak bude mít už celkem jedenáct letadel, s podílem 42% bude největším dopravcem. Jeho růst bude nechtěně sledovat hlavně easyJet, který má na Lutonu svoji centrálu a který naopak přemýšlí o stáhnutí části byznysu z Velké Británie do Evropské unie. Kvůli tomu si nechal zřídit i licenci v Rakousku.

Součástí expanze Wizz Airu je oznámení o šesti nových linkách z Lutonu do Osla, Bergenu, Turku, Soluně, Catanie a Porta. Celkem bude firma z Londýna létat už do 60 destinací.

Tagy luton Wizz Air
4 komentáře