Wizz Air otevírá další spojení z Prahy, bude létat do Říma

Airbus A320 společnosti Wizz Air v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320 společnosti Wizz Air v Praze. Foto: Letiště Praha

Pro Wizz Air jde o sedmou linku z Prahy, kam letos nabídne přímé spojení.

Den po zahájení prodeje letenek na nové spojení do Katánie oznámil maďarský nízkonákladový dopravce další linku z Prahy.

Od července začne létat z Prahy do Říma na hlavní letiště Fiumicino. Lety jsou naplánované od 2. července na pondělí, středu, pátek a neděli. Letenky zatím nejsou v rezervačním systému, firma v tiskové zprávě uvedla ceny od 529 Kč za jednosměrnou letenku.

Praha se stala jednou z destinací nové základny společnosti Wizz Air v Římě, která vznikne v červenci. Jde o již 43. bázi maďarské společnosti, která dnes oznámila z italského hlavního města 32 nových linek do 19 zemí.

„Jsme potěšeni, že se letecká společnost Wizz Air rozhodla rozšířit nabídku přímých letů do Itálie, která je mezi českými cestujícími tolik oblíbená. Věříme, že díky plánovanému zavedeni jednotných pravidel pro cestování a postupnému rozvolňování se tyto atraktivní linky setkají s úspěchem,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Dopravce na své linky nasazuje letadla typu Airbus A320 Family. Řím bude sedmou destinací, kterou letos z Prahy nabízí. V červnu počítá s obnovením letů do Varny, následně chystá obnovení letů do Larnaky, Kutaisi, Kišiněva a Bari.

Od 2. června plánuje obnovení letů do Říma Ryanair, létá na letiště Ciampino. ČSA zatím letenky do italského hlavního města nemají, stejně tak na této trase zatím není ani Alitalia.

Tagy FCO letiště praha prg PRG-FCO Řím Wizz Air
29 komentářů