Vueling ruší v Praze další linku, skončí se spojením do Říma

Letadlo společnosti Vueling v Praze. Pramen: Letiště PrahaLetadlo společnosti Vueling v Praze. Pramen: Letiště Praha

Letecká společnost Vueling ukončí v lednu po téměř šesti letech provoz linky mezi Prahou a Římem. Poslední let naplánovala firma

Letecká společnost Vueling ukončí v lednu po téměř šesti letech provoz linky mezi Prahou a Římem. Poslední let naplánovala firma na 16. ledna.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému. Vueling z Prahy do Říma létá od dubna 2014. „Letecká společnost nás informovala, že od ledna bude provoz linky mezi Prahou a Římem ukončen,“ potvrdila mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Tania Galesi z tiskového oddělení firmy uvedla, že kvůli ekonomické situaci Itálie omezuje Vueling svoji kapacitu v Římě a z osmi letadel přesune tři na jiné základny. Vueling podle ní zruší z Říma celkem deset linek, z celkového počtu 39 jich bude 29.

Řím byl před několika lety jednou z destinací s extrémně vysokou konkurencí na linkách z Prahy. Postupně své spojení na této trase ukončily Wizz Air a easyJet, nově skončí i Vueling. Po jeho odchodu na trase zůstanou tři dopravci: ČSA, Alitalia a Ryanair, který ale nelétá na hlavní letiště Fiumicino, ale Ciampino.

Firma v příštích měsících také výrazně omezila linku z Prahy do Paříže, v lednu a únoru nabízí často jen dva lety týdně. Z Prahy létá Vueling do Barcelony, letos v září spustil linku do Florencie. Španělský dopravce je členem skupiny International Airlines Group (IAG)

Tagy FCO letiště praha Praha - Řím prg PRG-FCO Řím spojení Česko - Itálie Top Vueling
8 komentářů