Wizz Air mění lhůtu bezplatného online odbavení, čas se zkrátí na polovinu

Airbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Pasažéři Wizz Airu se nově budou moci bezplatně odbavit online v průběhu 24 hodin a nejpozději 3 hodiny před plánovaným odletem.

Od 12. června se již nebudou moci cestující letecké společnosti Wizz Air odbavit zdarma online až 48 hodin před odletem. Nově se pasažérům otevře bezplatný online check-in teprve 24 hodin před jejich letem. Vyplývá to ze strohého vyjádření, které aerolinka zveřejnila na svém webu.

Nízkonákladový dopravce změnou následuje svou největší konkurenci. Ryanair zkrátil čas na bezplatné online odbavení na 24 hodin před odletem v roce 2021. Aerolinky tímto krokem tlačí své cestující ke koupi konkrétního místa v letadle za příplatek. Ten, kdo si totiž připlatí za výběr sedadla, se může stále odbavit i 30 dní před odletem.

Není tajemstvím, že především nízkonákladoví hráči již roky například rozmisťují pasažéry po letadle náhodně, aby neseděli vedle sebe a skrytě je tak vedou k výběru sedadla za poplatek. Podobně je to i s vybíráním peněz za další služby jako například vystavení palubní vstupenky až na letišti, kdy poplatky obvykle atakují vyšší desítky eur.

Tagy check-in odbavení W6 Wizz Wizz Air
19 komentářů