Vueling skončila po roce a půl s linkou z Prahy do Curychu

Letadlo Airbus A320 společnosti Vueling na pražském letišti. Autor: Letiště PrahaLetadlo Airbus A320 společnosti Vueling na pražském letišti. Autor: Letiště Praha

Letecká společnost Vueling patřící do skupiny International Airlines Group (IAG) skončila s provozem své linky z Prahy do Curychu. Vyplývá

Letecká společnost Vueling patřící do skupiny International Airlines Group (IAG) skončila s provozem své linky z Prahy do Curychu. Vyplývá to z rezervačního systému i vyjádření aerolinky.

Firma aktuálně prodává jen letenky z Prahy do Curychu s přestupem v Římě, tato možnost zmizí 6. ledna. Linka létala třikrát týdně od června 2017. Spojení z Prahy do Curychu ovládá plně Swiss, od letošního roku přibyla ještě možnost dvakrát týdně letět do Curychu a zpět z Prahy se Sichuan Airlines.  Jejich letenky bývají obvykle levnější, nevýhodou je ale malá nabídka spojů. 

Vueling nekomentoval důvody konce linky, nepřímo ho potvrdil ale ve svém vyjádření k nové lince z Prahy do Florencie. „Současně s přiblížením Prahy našim zákazníkům z Itálie, Španělska a Francie si mohou cestující z České republiky vybrat také z konkurenční nabídky tarifů z Prahy do čtyřnejoblíbenějších a nejžádanějších destinací v Evropě, tedy Barcelony, Paříže, Říma a Florencie,“ řekl Krassimir Tanev, ředitel pro mezinárodní trhy Vueling Airlines. O Curychu není v jeho citaci už zmínka.

Upozornění: Text obsahoval původně nesprávnou informaci, že přímá linka je stále v provozu, ve skutečnosti šlo o možnost spojení s přestupem. Za chybu se omlouváme. 

Tagy letecké spojení Praha - Curych Vueling
4 komentáře