Sichuan Airlines končí s linkou z Prahy do Curychu

Airbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Sichuan Airlines ukončí k 24. srpnu provoz na lince mezi Prahou a Curychem, kam nasazuje svůj Airbus A330.

Letecká společnost Sichuan Airlines ukončí k 24. srpnu provoz na lince mezi Prahou a Curychem, kam nasazuje svůj Airbus A330. Firma oficiálně důvody nesdělila. Konec provozu linky je patrný z letového řádu, oznámila ho už prodejcům letenek. Na trase do Curychu tak bude mít monopol pouze Swiss.

Linka skončí po 17 měsících provozu, spojení začalo na konci března loňského roku. Sichuan Airlines tehdy využily dlouhého pobytu letadla v Praze pro otevření nového spojení. I přes zlevnění zpátečních letenek pod dva tisíce se ale nepodařilo lety příliš naplnit. Jedním z hlavních důvodů je především malá frekvence dvou letů týdně, létá jen ve středu a v sobotu. Pro časově flexibilní cestující šlo ale často o nejlevnější variantu, jak se do největšího švýcarského města dostat.

Nasazování širokotrupých letadel na linky po Evropě nebývá obvyklé, většinou se děje u dopravců z jiných kontinentů, kteří spojují lety do dvou různých evropských destinací. Podobně tak donedávna létaly Hainan Airlines z Prahy do Bělehradu, spojení skončilo loni v listopadu.

Podle letového řádu se Sichuan Airlines nechystají změnit časy příletů a odletů do Číny, letadlo tak bude v Praze stát přes sedm hodin.

Sichuan Airlines mají také spustit novou linku z Prahy do Šen-čenu, k oznámení nové trasy došlo při návštěvě prezidenta Miloše Zemana v Číně. Původně měla začít létat 1. července, nakonec je její start odložen na neurčito.

Tagy letecké spojení Praha - Curych Sichuan Airlines
25 komentářů