Vlaky z Budapešti do Prahy nabírají velká zpoždění kvůli nehodě na Slovensku

Ilustrační foto: Vykolejení nákladního vlaku v Trnovci nad Váhom. Foto: Peter Melicher / Railtrans.skIlustrační foto: Vykolejení nákladního vlaku v Trnovci nad Váhom. Foto: Peter Melicher / Railtrans.sk

Cestující na trase mezi Budapeští a Prahou dnes musejí počítat s velkými zpožděními. Kvůli vykolejení nákladního vlaku v Trnovci nad

Cestující na trase mezi Budapeští a Prahou dnes musejí počítat s velkými zpožděními. Kvůli vykolejení nákladního vlaku v Trnovci nad Váhom je provoz zastaven a vlaky musejí jezdit odklonem. Zpoždění může dosáhnout až 150 minut.

V Trnovci nad Váhom vykolejil nákladní vlak po šesté hodině.  Od té doby je trať mimo provoz, vlaky musejí jezdit po odklonových trasách, ZSSK zavedla náhradní autobusovou dopravu v úseku Tvrdošovce – Šaľa. Jak  dlouho omezení potrvá není zatím jasné. Nehoda se stala vlaku české společnosti IDS Cargo vedeného lokomotivou 365.

Z fotografií zveřejněných na serveru Railtrans.sk je patrné velké poškození zejména novozámeckého zhlaví a těžko se dá počítat se zprovozněním během dnešního dne.

České dráhy už na stránce o mimořádnostech  varovaly před zpožděním až 150 minut. „U vlaků Eurocity linky Praha – Bratislava – Budapešť lze očekávat zpoždění a nepravidelnosti na příjezdu ze Slovenska,“ uvedly České dráhy.

První ranní vlak Metropolitan z Budapešti byl veden odklonem přes Nitru a Leopoldov, další vlaky mají být vedeny stanicí Rajka, nebudou tak zastavovat v  některých původně plánovaných stanicích.

Tagy metropol ŽSR ZSSK
30 komentářů